LEUKE UITSTAPJES EN ACTIVITEITEN

 

Wandelen en fietsen

Sondeler Gaast ligt op loopafstand van het prachtige natuurgebied de Bremer Wildernis. Hier kan heerlijk worden gefietst en gewandeld. Bovendien is de vakantiewoning een prima uitvalsbasis om de Elfsteden Fietsroute en een groot aantal andere fietsroutes te rijden.  Een fietsverhuur is aanwezig op het recreatiepark.

 

Watersport


Maar ook de bekende Friese meren, zoals het Slotermeer, het Heegermeer, de Fluessen en het IJsselmeer liggen binnen handbereik. Hier kan naar hartelust worden gevaren en gesurfd. Voor de huur van een boot kunt u terecht in het nabijgelegen Balk of in Lemmer (10 km).
Lemmer  Skutsjesilen

                                                                  

 

Dorpen in de omgeving

Ook een bezoek aan een van de vele bekende Friese dorpen en steden is de moeite waard: Sloten, Lemmer, Balk, Woudsend en de cultuur- historische plaatsen Workum, Makkum, Stavoren en Hindelopen met hun bezienswaardigheden en diverse musea. Zo is een bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum of het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindelopen zeker een aanrader.

 

Golfen/schaatsen/maneges


Voor golfliefhebbers is er in Oudemirdum, op 5 km afstand van Sondeler Gaast, een golfbaan. En wat dacht u van een dagje schaatsen op de Thialf-ijsbaan in Heerenveen! Voor paardenliefhebbers zijn er mogelijkheden op de manege in Harich en in

Golfen in Oudemirdum

 

Jonge gezinnen

Ook gezinnen met jonge kinderen zullen zich zeker niet vervelen. Want welk kind wil niet graag een dagje doorbrengen in het Kameleondorp? En aan het IJsselmeer in het nabijgelegen Oudemirdum ligt het dagrecreatieterrein De Hege Gerzen met een prachtig zandstrand met speeltoestellen, een voetbal- en volleybalveld en midgetgolf.

Kortom: deze vakantiewoning is een unieke uitvalsbasis voor jong en oud om volop te genieten van alles wat Friesland te bieden heeft!